Άρχισαν τα όργανα… διάδοση αναληθών πληροφοριών μέσω των ΜΜΕ

Αναφορικά με το άρθρο: http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=c650c96a-6c81-436a-b4d8-3075990325a4

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΚΟΜΑ

Δεν ξέρουμε φυσικά τι θα γράψει στην απολογία της, αλλά το να δημοσιεύεται στον τύπο ότι «έχει επικαλεστεί στην απολογία της ασθένεια», ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, είναι λυπηρό. Δεν ξέρουμε αν πράγματι θα επικαλεστεί ασθένεια ή όχι. Δεν ξέρουμε αν η εφημερίδα έχει πληροφορίες ότι κάτι τέτοιο θα κάνει η συνάδελφος και που τις βρήκε αυτές τις πληροφορίες. Πάντως απολογία δεν έχει κατατεθεί ακόμα.

Δε λέμε ότι αμφισβητούμε την εφημερίδα ή τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο γενικά, καθώς προφανώς κάποιος από τη διοίκηση τους «ενημέρωσε» για την ανύπαρκτη απολογία, απλώς εφιστούμε την προσοχή να μην παρουσιάζονται μη διασταυρωμένες πληροφορίες ως γεγονότα, διότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Όταν κάποιος αποφασίζει να επιβάλλει στον γιατρό να είναι 32 ώρες συνεχώς στη δουλειά, εξουθενωμένος και πιθανώς άυπνος, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με επισφάλεια, πρώτη η τοπική κοινωνία και τα τοπικά ΜΜΕ θα όφειλαν να διαμαρτυρηθούν και όχι να αναμεταδίδουν λανθασμένες πληροφορίες, ειδικά την ώρα που είναι σε εξέλιξη πειθαρχική δίωξη.

Τώρα, σε σχέση με τα υπόλοιπα που ανακοινώνεται στην εφημερίδα ότι ειπώθηκαν από τη διοίκηση απορούμε πως κάποιος μπορεί να υποστηρίζει στα σοβαρά ότι μια απάντηση υπουργού σε ερώτηση βουλευτή είναι πάνω από εγκυκλίους, νόμους, προεδρικά διατάγματα και ευρωπαϊκές οδηγίες. Πραγματικά απορούμε να υποστηρίζεται ότι όλοι οι υπάλληλοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όλοι οι γιατροί σε Ελλάδα και Ευρώπη -οι πάντες τελικά- δικαιούνται ρεπό, ΕΚΤΟΣ από τους αγροτικούς γιατρούς!

Και αν τα πιστεύουν στα αλήθεια αυτά που λένε, γιατί κάλεσαν μόνο μία συνάδελφο σε απολογία, ενώ στο «κείμενο διαμαρτυρίας» που κατέθεσαν οι αγροτικοί γιατροί δηλώθηκαν 19 ρεπό μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα;

Advertisements

3 Σχόλια to “Άρχισαν τα όργανα… διάδοση αναληθών πληροφοριών μέσω των ΜΜΕ”

 1. Με την ίδια υποκρισία που διακατέχει ορισμένους στο νοσοκομείο και σύμφωνα με το δημοσίευμα: «από τη στιγμή που ξεκάθαρα ο υπουργός είπε ότι δε θα μειωθεί ο μισθός μας, εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά». Δεν πα να λένε οι νόμοι ότι θα μειωθεί; Αφού στη βουλή ειπώθηκε ότι δε θα γίνει!

 2. Οι διοικητές των νοσοκομείων να αρχίσουν να σκέφτονται και από μόνοι τους. Να αρχίσουν να διαβάζουν τους νόμους τους οποίους πρέπει να εφαρμόζουν και όχι τις δηλώσεις των προισταμένων τους. Επιτέλους, είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι των πράξεων και των υπογραφών τους.
  Αλλά δεν είναι δα και θέμα νομικίστικο το θέμα του ρεπό. Είναι ουσίας. Με ποια λογική ο διοικητικός υπεύθυνος για την υγεία του πληθυσμού «διατάσσει» τον εργαζόμενο γιατρό να εργαστεί πέρα από τα σωματικά και πνευματικά του όρια; Τα σφάλματα που παραμονεύουν και τα σφάλματα που γίνονται δε βαρύνουν τη συνείδηση του διοικητή;
  Ίσως όχι.
  Τον υπουργό μπορεί να μην τον νοιάζει η ουσία και η ευθύνη. Ούτε τον διοικητή της Δυπε, του ΓΝΜΒ, του ΚΥ και πάει λέγοντας.
  Η ευθύνη που βαρύνει τον γιατρό τον «διατάσσει» να αναπαυθεί. Ο γιατρός δεν μπορεί να «κρυφτεί» πίσω από τις δηλώσεις των προισταμένων του.
  Και αναλαμβάνει τις ευθύνες που δεν αναλαμβάνουν αυτοί.

  Και ας το ξαναπούμε. «Το ρεπό δεν το δικαιούμαστε επειδή το λέει κάποιος νόμος. Το ρεπό το δικαιούνταν οι γιατροί και πριν να γραφτεί ο νόμος. Το ρεπό είναι απλά η διόρθωση στο σφάλμα του τρέχοντος εφημεριακού συστήματος. Μέχρι την πραγματική διόρθωση, απλά, πρέπει να ξεκουραζόμαστε μετά από 24 ώρες συνεχούς εργασίας.»

 3. Εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας για το χρόνο εργασίας των γιατρών ζητεί η Κομισιόν

  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2064877

  Την πλήρη συμμόρφωση της εθνικής τους νομοθεσίας με τους κοινοτικούς κανόνες σχετικά με τα όρια του χρόνου εργασίας των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία ζητεί από την Ελλάδα και την Ιρλανδία η Ευρωπαική Επιτροπή…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: