Κάλεσμα πρωτοβουλίας κατοίκων Πλωμαρίου

H ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Συμπολίτη / συμπολίτισσα τις τελευταίες μέρες ζούμε πρωτοφανείς αλλαγές στο χώρο της υγείας . Με την επιβολή του μέτρου της καταβολής 5 ευρώ για την είσοδο των πολιτών στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και την τιμολόγηση των ιατρικών εξετάσεων, η υγεία παύει να αποτελεί αγαθό και επί της ουσίας γίνεται εμπόρευμα. Με δεδομένο ότι τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται σε πολίτες που είναι ασφαλισμένοι και πληρώνουν εισφορές στα αντίστοιχα ταμεία και φορολογούνται από το κράτος προσδοκώντας κοινωνικές παροχές , αντιλαμβανόμαστε όλοι το μέγεθος της αδικίας που συντελείται .

Η αντίδραση μας σε ένα τέτοιο άδικο μέτρο πρέπει να είναι άμεση και μαζική . Η άρνηση της καταβολής των 5 ευρώ και η επιμονή για δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας είναι ζήτημα αξιοπρέπειας του κάθε πολίτη, εφόσον έχει ήδη πληρώσει , ως ασφαλισμένος για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη . Αν δεν υπάρξει αντίδραση σε αυτό το μέτρο τότε ένα είναι βέβαιο : τα χειρότερα θα ‘ρθουν.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε καμιά αντιπαλότητα με τους εργαζόμενους στους χώρους της υγείας οι οποίοι αναγκάζονται να υπακούσουν σε ένα νόμο , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμφωνούν με αυτόν. Δεν είμαστε απέναντι τους είμαστε όμως απέναντι σε μια κυβέρνηση που μας εξαπατά και στρέφεται εναντίων βασικών δικαιωμάτων μας . Καμιά πολιτική και κανένα μέτρο δεν είναι μη ανατρέψιμο , αν είμαστε ενωμένοι απέναντί του.

Απαιτούμε:

  • Την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ
  • Την τακτική παρουσία ελεγκτή ιατρού για όλα τα ταμεία στο Κ.Υ.Πλωμαρίου

Δεν διαπραγματευόμαστε τη διατήρηση ή μη του Κ.Υ. Πλωμαρίου και δεν δεχόμαστε καμιά σύνδεση της λειτουργίας του με εισπρακτικές επιδόσεις.

Σας καλούμε όλους την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στις 8:30 το πρωί στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου για να ενώσουμε τις φωνές μας και να απαιτήσουμε το αυτονόητο:

Δημόσια Δωρεάν Υγεία


Πρωτοβουλία κατοίκων Πλωμαρίου

η αφίσα σε εκτυπώσιμη μορφή doc

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: