ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΕΛΟΣ – ΤΑ ΡΕΠΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ

Η προηγούμενη ανάρτηση είναι απόσπασμα από ένα τετρασέλιδο κείμενο, που επεξηγεί νομικά γιατί δικαιούμαστε τα ρεπό, και γιατί οι διευθυντές κάποιων ΚΥ, ο διοικητής του νοσοκομείου και ο κύριος από το υπουργείο, αδυνατούν να δώσουν κάποια σοβαρή απάντηση. Τα λοιπά κομμάτια του κειμένου είναι στη διάθεση όποιου τα χρειαστεί (περίπτωση δίωξης ή οτιδήποτε άλλο), αλλά δεν είναι χρήσιμα αυτή τη στιγμή για το μπλογκ.

Το πρώτο σκέλος της αδιανόητης απάντησης που μας έδωσαν, είναι κάτι αυτονόητο. Πράγματι, ο νόμος 3754/2009 δεν αναφέρει τους ιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου. Για την ακρίβεια, δεν αναφέρει τη λέξη «ιατρος υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου», αφού υπαγόμαστε στους νοσοκομειακούς, και ως τέτοιους μας αναφέρει. Αυτό άλλωστε το γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή, μάλιστα τους το είπαμε σε επίσημο έγγραφο που καταθέσαμε προς τη διοίκηση του νοσοκομείου αρχές Σεπτεμβρίου (όταν ακόμα πιστεύαμε ότι υπάρχει περιθώριο συνενόησης), τους το επαναλάβαμε και στην παράσταση διαμαρτυρίας, εξηγώντας σαφώς ότι δεν επικαλούμαστε μόνο το συγκεκριμένο νόμο, αλλά και ολόκληρη την εργατική νομοθεσία και συγκεκριμένα τα ΠΔ 88/1999 και ΠΔ 76/2005 (άλλωστε και ο 3754, με βάση τα ΠΔ καταρτίστηκε).

Συνεπώς δεν ήταν απαραίτητο να απασχολήσουν το υπουργείο για να τους ρωτήσουν αν αναφερόμαστε στο νόμο 3754/2009. Τους το είπαμε εμείς, αλλά και να μην τους το λέγαμε μπορούσαν να το διαβάσουν και να το διαπιστώσουν! Αλλά ποιός από μας ενδιαφέρθηκε αν μας αναφέρει ο συγκεκριμένος νόμος; Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίρνουμε τα ρεπό, και το κάνουμε βάση των διατάξεων που περιγράφει η προηγούμενη ανάρτηση (που δεν περιέχει καν το νόμο που λένε).

Άρα το πρώτο σκέλος της απάντησης είναι κάτι γνωστό εκ των προτέρων, αλλά και παντελώς αδιάφορο για μας.

Το δεύτερο σκέλος της απάντησης, τι είναι; Είναι σκέψεις δικές του; Είναι ευχή; Είναι η γνώμη του κ. Μπραβάκου για το πώς πρέπει να δουλεύουν οι εργαζόμενοι γενικά; Είναι απόρροια ψευδούς ενημέρωσής του, ότι εμείς -ως αγροτικοί- καλύπτουμε μονοθέσια και απομακρυσμένα ή ψεύδεται σκόπιμα;

Ό,τι και να είναι από αυτά, δε μας πολυενδιαφέρει, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας νόμος που να στηρίζει τα λεγόμενα του κυρίου και από τη στιγμή που ο συλλογισμός του βασίζεται σε λάθος στοιχεία, περί μονοθέσιων και απομακρυσμένων.

Έτσι κι αλλιώς είμαστε υποχρεωμένοι και το κάνουμε ήδη να διαμένουμε στις περιοχές που καλύπτουμε, οπότε ναι, πράγματι η παρουσία μας εκεί είναι καθημερινή. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να δουλεύουμε κιόλας, αυτές τις ώρες! Αν θέλει να κολλήσουμε στους τύπους, ουσιαστικά ο κύριος Μπραβάκος δε λέει να δουλεύουμε τη μέρα του ρεπό, απλώς λέει να είμαστε στην περιοχή, πράγμα που επίσης δε δεχόμαστε, αφού δε στηρίζεται σε κανένα νόμο και αφού η μέρα του ρεπό δεν είναι καθημερινή για τον εργαζόμενο, αλλά είναι ημέρα ανάπαυσης, όπως είναι και το Σάββατο και η Κυριακή. Άλλωστε η επισήμανση του κειμένου, δεν είναι εντολή.

Ακόμα χειρότερα, πώς εγώ θα πάω τη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας για την εφημερία αν ισχύει αυτό που λέει η επιστολή; Πώς θα αφήσω την «απομακρυσμένη» και «μονοθέσια» περιοχή που εξυπηρετώ, για να κατεβώ στο ΚΥ, αφού «είναι απαραίτητο» να είμαι στην περιοχή του ιατρείου; Ευτυχώς δηλαδή που η επιστολή δεν έχει το χαρακτήρα εντολής, γιατί αν ήταν έτσι, το ΚΥ θα έμενε χωρίς εφημερεύοντα!!!

Να πω προσωπικά πάντως ότι συμμερίζομαι την ευχή του να υπήρχε πάντα γιατρός σε όλες τις περιοχές, αλλά δυστυχώς το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης (σε τμήμα του οποίου είναι προϊστάμενος) δεν έχει μεριμνήσει για να ανοίξει τις ανάλογες θέσεις. Αν ανατρέξει στα αιτήματά μας, θα διαπιστώσει ότι κι εμείς αυτό ζητάμε.

Τέλος πάντων. Δεν καταλαβαίνω πως πιστεύουν οι κατά τόπους διευθυντές ότι μετά από 3 μήνες αγώνα, σχετικά με το ζήτημα, θα σταματήσουμε να παίρνουμε τα ρεπό, επειδή μας είπε ότι δε μας αναφέρει ο 3754. Αυτό το έχουμε πει 100 φορές. Επίσης η επισήμανση της επιστολής σχετικά με τα μονοθέσια και τα απομακρυσμένα είναι λάθος (είναι τα Πάμφιλα απομακρυσμένα; Είναι το ΚΥ Καλλονής μονοθέσιο;), αλλά και σωστή να ήταν, δε συνεπάγεται ότι θα πρέπει να είμαστε εκεί για πάντα, συνέχεια. Δεν γίνεται αυτό και δεν πρόκειται να το κάνουμε.

Πέρα από αυτό το αυτονόητο, εκκρεμεί και η δίωξη σε βάρος συναδέλφου, που ακόμα δεν έχει ανακληθεί.

Τι θέλουν να γίνει; Να σταματήσουμε να δουλεύουμε;

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΕΛΟΣ – ΤΑ ΡΕΠΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ”

  1. ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΑΠΟΥΣΟΥΖΗ ( GP) Eπιμ.Α' Κ.Υ.ΘΕΡΜΗΣ Says:

    Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω. Τα «ρεπό» εφημερίας τα δικαούνται όλοι οι γιατροί του Ε.Σ.Υ. (ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΩΝ – ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ -ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΏΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: